Informatie-zwemlessen

kolk.png

ABC-zwemles

Dé basis voor een leven lang zwemplezier!

Kwaliteit en plezier voor het kind staan voorop bij de zwemlessen van zwembad De Kolk. U kunt bij onze lessen meekijken via een scherm in de hal. Voor ouders die wachten in de hal is er gratis WiFi in het zwembad. Onze zwemleskinderen mogen tijdens de recreatieve uren gratis zwemmen op vertoon van hun leskaart, onder begeleiding van een volwassene. Zwembad De Kolk werkt met het Nationaal Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Wilt u uw kind inschrijven?

klik dan hier

Werken in groepen van maximaal 12 (zwemdiploma A) met aandacht voor ieder kind
We willen graag dat er binnen onze lessen een hoge intensiteit is en voorkomen dat kinderen lang en vaak stilzitten op de kant. Om dit te behalen wordt de oefenstof zoveel mogelijk aangeboden zodat elk kind op zijn eigen manier en tijd kan leren.
Hierdoor kan de lesgever ieder kind goed helpen op zijn of haar eigen niveau. Ook kunnen de kinderen op deze manier zelfstandig werken met stuurkaarten en materialen op de momenten dat de lesgever individuele leerhulp biedt aan andere kinderen. Hierdoor worden kinderen meer gemotiveerd, wordt de effectiviteit beduidend hoger en kan de oefenstof meer afgestemd worden op het individuele leerniveau.

Geel.png

Een goede relatie, een goede sfeer
De relatie tussen de lesgever en de kinderen is bepalend voor de sfeer. Hiervoor is onderlinge veiligheid en vertrouwen nodig. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde zwemonderwijzers, die allemaal een goedgekeurde VOG hebben. Ook geven we veelal vanuit het water les. Op deze manier is de lesgever dichtbij de kinderen. De zwemles is één keer per week en duurt 45 minuten.

Mochten zich er onverhoopt misstanden voor doen dan vindt u hier meer informatie.

Hoge betrokkenheid van de kinderen
Het hoogste leerrendement wordt behaald wanneer kinderen hoog betrokken zijn. Om dit te stimuleren, is er binnen de les veel aandacht voor het creëren van een rijke leeromgeving. In combinatie met betekenisvolle oefenstof worden kinderen aangemoedigd en uitgedaagd om te ontdekken en te leren.

Zijn er wachtlijsten?
Het is mogelijk dat er een wachtlijst voor de zwemles is. De wachtlijst verschilt per zwemlesdag. Informeer bij onze receptie naar de wachttijd voor zwemles.

Op de wachtlijst?
Kinderen die op de wachtlijst staan hebben gratis toegang, onder begeleiding van een betalende ouder, tijdens de recreatieve uren. Hiermee willen we stimuleren dat uw kind alvast zoveel mogelijk in aanraking komt met het water. Ook is het natuurlijk een quality-time moment met uw kind!

Voorwaarde is wel dat u uw pasje komt ophalen bij de receptie. Op vertoon van dit pasje krijgt u een vrijkaartje voor uw kind om naar binnen te gaan.

Hoelang duren de zwemles trajecten?
Een eenduidig antwoord is hier helaas niet op te geven. Ieder kind leert motorische vaardigheden in een eigen tempo en bovendien zijn er ook nog persoonlijke omstandigheden die het leerproces beïnvloeden. Als richtlijn kunnen we wel gemiddelden aangeven, maar voor alle duidelijkheid per kind kan dit verschillen. ​  

Wanneer zijn de zwemlessen?
Wij geven lessen op de volgende dagen en tijden:

  • Maandag 15:30, 16:20 en 17:10 uur
  • Dinsdag 15:30, 16:20 en 17:10 uur
  • Woensdag 15:30 en 16:20 uur
  • Vrijdag 07:10, 13:30, 14:20, 15:30, 16:20 en 17:10 uur
  • Zaterdag 09:15, 10:05, 10:55, 12:15, 13:05 uur

Zwemles in de Voorjaarsvakantie 2024

Zwemles in de Meivakantie 2024

Zwemles in de Zomervakantie 2024

kleding zwemmen

afzwem data 2024

kijkles data

Diploma                     gemiddeld                             in tijd
                                   aantal lessen
A                                         60                                  ongeveer een jaar
B                                         12                                  ongeveer 4 maanden
C                                         12                                  ongeveer 4 maanden