Aquafit

kolk.png

AquaFIT is de manier om uw conditie op peil te houden!

AquaFIT is van alle aquasporten het meest aantrekkelijk voor mensen die van het ‘pure’ zwemmen houden. Op een afwisselende en plezierige manier wordt onder begeleiding van een deskundige instructeur gewerkt aan conditiekrachtlenigheid, zwemtechniek en uithoudingsvermogen.

AquaFIT is in het 25-meterbad en duurt 45 minuten.

Naast conditiezwemmen wordt er aandacht besteed aan verbetering van de zwemslagen. Door het aanbieden van gevarieerde trainingen zal u snel resultaat merken. Van schoolslag tot samengestelde rugslag, alle slagen kunnen de revue passeren. Ook kan er gebruik worden gemaakt van diverse materialen.

 Gezondheidsvoordelen van aquaFIT

Door de hogere weerstand van het water verbrandt u tijdens aquaFIT meer energie terwijl het water zorgt voor een minder zware belasting voor spieren en gewrichten, waardoor het risico op blessures erg klein is. Water is ongeveer 12 keer dichter dan lucht en geeft (dus) veel meer weerstand. Daarnaast draagt u in het water maar een fractie van uw gewicht. Wie met overgewicht kampt kan daarom beter eerst gewicht verliezen met zwemmen voordat u bijvoorbeeld gaat hardlopen. Omdat zwemmen, net als b.v. fietsen, een duursport is zorgt dit voor vetverbranding.


Omdat u tijdens het zwemmen verscheidene spieren gebruikt is het een zeer effectieve manier om te werken aan uw conditie en uithoudingsvermogen, terwijl het ook uw spiercoördinatie en evenwicht verbeterd.
Daarnaast zorgt zwemmen voor een betere flexibiliteit en soepele spieren. Regelmatig zwemmen zorgt voor b.v. minder rugklachten.


Ook is aquaFIT goed voor het hart en de longen. Het water zorgt ervoor dat uw hart beter in staat is om bloed efficiënt rond te pompen. Daarnaast verhoogt sporten uw longinhoud.

Abonnementen & tickets

Wanneer kan ik voor Aquafit terecht?

Sport en Recreatiebad De Kolk

Dag Tijd Bad
Maandag 17 juni 2024 17-06-2024 19:45 – 20:30
Wedstrijdbad
Wedstrijdbad